Your Life on Stage organiseerde werksessies waarin dieper werd ingegaan op de zorgen en vragen die leven bij werkenden als het gaat om de thema’s werk & inkomen, persoonlijke ontwikkeling & scholing en gezondheid & vitaliteit. Gezamenlijk zoomden we in op bestaande oplossingen en verkenden we nieuwe oplossingen. De ene sessie ging door waar de vorige sessie was gebleven: zo verdiepten en verrijkten de uitkomsten zich.

De uitkomsten zijn gebundeld in een factsheet met tips en een samenvatting van alle bijeenkomsten. Deze zijn ook gedeeld met partners en andere belanghebbenden en dragen zo bij aan de realisatie van verbeteringen in de podiumkunsten.

AMSTERDAM 28 februari

In Amsterdam vond de eerste werksessie plaats bij het Sociaal Fonds Podiumkunsten, één van de partners van Your Life on Stage. Aanwezig was een gemengd gezelschap. We signaleerden acteurs, een productieleider, dramaturg/schrijver, kostuumontwerper, choreografe, zakelijk leider, werkzaam in dans en theater, jong en oud. Een indruk van de bijeenkomst en de opmerkingen en oplossingen vind je hier.

TILBURG 11 april

Voor deze sessie waren we te gast bij het Brabants Kenniscentrum Kunst & Cultuur, dat de thema’s van Your Life on Stage hoog in het vaandel heeft staan. We zijn verder gegaan met de vragen en zorgen die in de eerste werksessie zijn verzameld. We hebben de thema’s aangevuld en doken in bestaande en nieuwe oplossingen. En hoe kan de nieuwe impulsgeldenregeling van het BKKC hieraan bijdragen? Meet weten? Bekijk deze impressie.

ROTTERDAM 9 mei

Theater Rotterdam, locatie Ro Theater, was gastheer voor de werksessie in Rotterdam. Een gemengd gezelschap van ervaren productieleiders en jonge acteurs en regisseurs heeft de onderwerpen aangevuld op de thema’s Werk & Inkomen, Professionele Ontwikeling & Scholing en Gezondheid & Vitaliteit.  Met als resultaat een top 7 aan oplossingen. Bekijken hoe dat in zijn werk ging en wat die punten zijn? Dat kan met dit overzicht.

UTRECHT 23 mei

De laatste werksessie vond plaats bij Theater Kikker in Utrecht. Een nuttige sessie waarin oplossingen zijn toegevoegd aan de oplossingen die in eerdere sessies zijn verzameld. De oplossingen zijn per onderwerp ingedeeld in macro oplossingen (collectief, door de sector te organiseren), meso (organisatie niveau) en micro (individuele, persoonlijke tips en acties). Van alle drie de categoriën hebben de deelnemers per thema aangegeven welke oplossingen de belangrijkste zijn. Lees hier welke dat zijn!